יום ראשון, 15 בפברואר 2015

הלחם של פעם


הפוסט הזה לידיעה בלבד. מצידי שתוכלו זבל כל היום. זה לא מעניין אותי.

הלחם של היום אינו הלחם כמו פעם. אני מתכוונת לחם של לפני מאות שנים.

נראה בשיר הבא: " חנהלה אופה קטנה. יש לה קמח מים.

כל היום לשה בצק בידיים...."

לחיטת הבר יש 14 כורמוזומים. לחיטת אמר יש 28 כרומוזומים . לחיטה של היום יש 42 כרומוזומים. החיטה של היום הפלואידים, ז"א במקום זוג כומוזומים יש  4 זוגות כומוזומים.

הכליאו מיני חיטה ננסים כדי לעלות את היצוע של החיטה.

היום עושים לחם מהר. לחם  עם הרבה חומרים משמרים, חומרים מלבינים. פעם עשו לחם שעות וימים. למשל פיתה אתיופית. לשים קמח טף ומים ושמים למשך הלילה ולאחר מכן עוד עשייה של 6 שעות. מאז המהפכה התעשיתית עושים לחם מהר. לשים אותו מחכים שעה ושמים בתנור.

הוכחה : " ויאפו את הבצק אשר הוציאו ממצרים עוגות מצות כי לא חמץ כי גורשו ממצרים ולא יכלו להתמהמה וגם צדה לא עשו להם". ( שמות יב , 39).

חמץ מלשון חמוץ . הלחם של פעם החמיץ ההכנה שלו לקחה ימים.

הצמח מנסה להגן על הזרעים. הוא מגן עליהם באמצעות חומרים כימיים. יש לחיטה הרבה חומרים כמו לקטינים וחומרים אחרים.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה